Friendsie Tähkän Lintukodossa

My first post  as a visiting blogger to Visit Turku.fi site (sorry, only in Finnish)
Toimin VisitTurku.fi sivulla vierailevana bloggaajana, tässä ensimmäinen Testing Turku postaukseni 🙂


Turun paraatipaikalle on noussut Lauri Tähkän ja Honkarakenteen yhteistyön tuloksena Lintukoto, kiistelty puurakennus, joka on artistin töiden PR-mökki ja lisäksi siellä esitellään paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten aikaansaannoksia. Olin saanut kutsun avajaisiin ja kuvittelin meneväni pressitilaisuuteen, jossa tarjotaan taustatietoa hankkeesta lehdistölle. Huomasin kuitenkin saapuneeni kaupan avajaisiin.

1. lintukodon avajaiset__by_soilimustapaa2014 (1)

Mökin maalaustyöt olivat vielä kesken, mutta muutoin Lintukoto istui, kaikista ennakko-odotuksistani huolimatta, hyvin ympäristöönsä. Miellyin erityisesti sen korkeaan, kaitaan sekä mustanpuhuvaan, suorastaan lauritähkämäiseen ulkokuoreen.

2. lintukodon avajaiset_invaramppi_by_soilimustapaa2014

Sisälle Lintukotoon päästyään kansa teki ostoksia ja monenmoista lahja- ja sesonkituotetta siirtyi hyllyistä kassatiskille. Valikoima vaikutti laadukkaalta, mukana oli monia Lauri Tähkän suunnittelemia tuotteita, jotka toivat hyvin esiin taiteilijan monipuolisen lahjakkuuden ja sitä kautta yllättivät minut myönteisesti.

3. lintukodon avajaiset_lauri_ja_fanit_bw_by_soilimustapaa2014 (1)

Tilaisuuden hitti oli kuitenkin Laurin kanssa otettu friendsie, ja niitä totisesti otettiin paljon. Komea taiteilija jaksoi hymyillä fanien kännyköille ja vaihtaa sanasen jokaisen mökinmummon kanssa, joka häntä hihapuolesta nykäisi. Lintukodossa olikin lämmin ja jouluinen tunnelma ja sitä siivittivät tauotta levyltä kuullut laulut, jotka soivat kaiuttimista myös rakennuksen ulkopuolella.faniselfie_lauritahka_lintukodon avajaiset__by_soilimustapaa2014

Palkitsin itseni Lintukodosta lähteissäni Kaupungintalon puistikossa tarjotulla makoisalla puurolla ja kuumalla mehulla. Niiden tarjoilusta kiitokset ahkerille Aninkaisten Martoille!

4. lintukodon avajaiset_aninkaisten_martat_puurotykki_by_soilimustapaa2014

Blogikirjoitus julkaistu aiemmin VisitTurku.fi sivustolla 14.11.2014 Testing Turku -blogissa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s