City Bird Longing for Nature

Image

Last Saturday I was preparing a photography exhibition called “City Bird Longing for Nature” in the City Library of Rikhardinkatu in Helsinki, Finland.
Tämä kuva on otettu viime lauantaina 30.3.2013 Helsingissä, Rikhardinkadun kirjaston kolmannessa kerroksessa sijatsevassa Käytävägalleriassa. Olen siinä pystyttämässä “City Bird Longing for Nature” valokuvanäyttelyäni. Photo: Pentti Wirta.

Edellinen valokuvanäyttelyni Rikhardinkadun kirjastossa oli toissa kesänä 2011. Sen päätyttyä minut kutsuttiin järjestämään uusi näyttely huhtikuussa 2013. Lupasin tehdä mahdollisesti pääsiäisaiheisen näyttelyn ja tästä innoittuneena lähdin vähitellen kehittelemään aihetta, joka johtikin pääsiäisen kuvausmatkaan Georgiaan vuonna 2012. Nämä kuvat ovat paraikaa esillä Helsingissä Kulttuurikeskus Sofiassa 28.5.2013 saakka ja tuon näyttelyn nimi on ‘Pyhiinvaellus pääsiäiseen‘.

Innoittajana Luonto

Rikhardinkadun näyttely oli kuitenkin vielä vailla kuvia. Puntaroituani eri aiheita päädyin luontokuvasarjaan, joka on kuvattu kaupunkiympäristössä tai aivan sen läheisyydessä. Mikä voisikaan olla pitkän talven jälkeen sen elähdyttävämpää! Itseni kaltaiselle stadilaiselle luonnossa oleskelu ja sen eri ilmiöiden tarkkailu on suuri ilon ja innoituksen lähde.

Heijastuksia suomalaisesta sielunmaisemasta

Valitsin näyttelyyn kaksitoista kuva-aihetta, jotka on kenen tahansa luonnossaliikkujan koettavissa. Näkemistämme ulkoisista kuvista voi heijastua myös palanen sisäistä suomalaista sielunmaisemaa: sitä, mistä se on rakentunut jo ennen meitä, mitä se on nyt ja minkälaisena se voi säilyä, jos niin haluamme.

Näyttely on avoinna 2. – 30.4.2013 eli vappuaattoon saakka, tervetuloa!

Voimauttavia luontokokemuksia toivottaen,

Soili

LINKS:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s