Thalia-Gaala

Thalia-gaala on Teatterialan valtakunnallinen gaala, joka järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Gaalassa jaetaan teatterialan palkintoja, muun muassa Vuoden Teatteri, Vuoden Näyttelijä, Lea-palkinto ja Thalia-palkinto vuoden esitykselle. Gaalan järjestää Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto yhdessä teatterialan järjestöjen kanssa. – Teatterin tiedotuskeskus

2011

Piro Bersgstöm Thalia Gaalassa 2011. Photo Soili Mustapää.

Pirjo Bersgstöm Thalia Gaalassa 2011. Photo Soili Mustapää.

Kuvasin viime vuonna Thalia-gaalan tunnelmia Logomossa. Ilta oli viihdyttävä ja tunnelma katossa. Kun virallisen ohjelman jälkeen fiilistelin tunnelmia, huomasin muusikko Pirjo Bergströmin vaihtamassa kenkiä flyygelin takana. Pyysin taiteilijalta lupaa kuvaukseen ja hän ilokseni suostui siihen, oli itse jopa leikkisästi mukana. Näytin välillä otoksiani, ne olivat meidän molempien mielestä onnistuneita. Niinpä yhteistuumin jatkoimme kuvausta vielä tovin, Pirjo tallentui nappiin menneen gaala-illan jälkeen kuviini säkenöivänä. Lähetin hänelle kuvia jälkeenpäin ja välillemme sukeutui nopeatempoinen ja luonteva yhteys, tutustuimme hyvin nopeasti. Tänä päivänä, katsoessani vuoden takaista valokuvaani Pirjosta, mieleeni palautuu tuo hetki ja hänen elämäniloinen asenteensa sekä valovoimainen olemuksensa. Samalla se on muistutus elämän arvaamattomuudesta, sillä muusikko Pirjo Bergström nukkui pois toukokuussa 2011.

2012

Tänä vuonna Thalia-Gaala järjestettiin Helsingissä.  Teatterin tiedotuskeskuksen sivuilta luin ilo-uutisen:  Turun Nuori Teatteri on palkittu Vuoden Harrastajateatterina 2012. Onnitteluni teatterinjohtaja Minna Kaislakarin luotsaamalle Turun Nuorelle Teatterille, joka on tehnyt merkittävää ja korkeatasoista lasten ja nuorten teatteria sekä opetustyötä molemmilla kotimaisilla kielillä vuodesta 1972 lähtien. Palkinnon perusteissa mainittiin esimerkkinä maailman ensimmäinen hevimusikaali ‘1827 – Infernal Musical’ osoituksena teatterin pitkäjänteisestä, taidokkaasta ja yhteisöllisestä toiminnasta.

Mielenkiintoista synkronisiteettiä: Palkitun Turun Nuoren Teatterin hevimusikaalin bäkkäritunnelmiin voi maaliskuussa tutustua  kuvieni kautta. Valokuvanäyttelyni 1827 Hevibäkkäri on esillä Teatterimuseossa 1.4.2012 saakka.

Katso myös

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s